FOTO VIDEO PRO FOTOGRAFIRANJE DEKORACIJA I PRIPREMA

Fotografiranje apartmana i vila dekoracija i priprema interijera

Bez dobre profesionalne fotografije kao i svaki proizvod na tržištu tako i nekretnina teško će pronaći svog kupca ili gosta u što kraćem vremenu. Dobra fotografija prodaje proizvod, ona predstavlja prvi kontakt sa kupcem a prvi dojam je uvjek najvažniji. Ima predivnih apartmana i vila na tržištu ali isto tako još uvjek mnogo njih ima loše fotografije snimljene mobilnim telefonom ili nekim jeftinim foto aparatom amatera koji ne poznaje zakone fotografije i svjetlosti. Takva loša prezentacija može samo pokvariti ili barem usporiti prodaju ili iznajmljivanje objekta u koji je uloženo puno novaca i truda. Vaš objekt, apartman, vila ili kuća za odmor jednostavno mora biti predstavljen profesionalno, snimljen profesionalnom kamerom, rukom, okom i znajnjem profesionalca i fotografije moraju biti profesionalno obrađene u namjenskom profesionalnom softveru prije prikaza na webu. Vaš apartman ili vila su proizvod koji se prodaje na vrlo konkurentnom i zahtjevnom tržištu. U njega ste uložili mnogo truda i novaca i želite ga prodati ili iznajmiti što brže i pod što boljim cjenovnim uvjetima. Kao svaki drugi proizvod potrebna mu je reklama, tj prikaz u najboljem mogućem svjetlu. Što je fotografija nego igra svjetla i sjene. Tu stupa na scenu profesionalni arhitekturalni fotograf koji zna igru svjetla i sjene, koji zna istaknuti boje i zna fotografirati iz pravih kuteva i koji će od vaše nekretnine napraviti takvu vizualizaciju da slobodno poželite podignuti cijenu svoje nekretnine jer je to zaslužila.

Kako se fotografira apartman, vila ili kuća za odmor i što je sve za to potrebno od opreme?

Oprema potrebna za kvalitetnu fotografiju nekretnine: profesionalna full frame DSLR kamera, širokokutni objektiv, profesionalni stalak za kameru i tri do četiri daljinsko radijski navođene bljeskalice (blic). Fotografira se upotrebom nekoliko tehnika snimanja.

Fotografiranje radijski upravljanim bljeskalicama:

Bljeskalice ili flashevi se postavljaju u određene kuteve prostorije na stalcima, visoko uz plafon, neke su skrivene, neke u susjednim prostorijama tako da sve na fotografiji izgleda ravnomjerno osvjetljeno bez sjena određenih predmeta ili komada namještaja. Snima se u RAW formatu kako bi se kasnije fotografija mogla doraditi u softveru. Kamera i jačina bljeskalica mora biti znalački namještena kako bi se balansiralo svjetlo iz vana i svjetlo iz nutra tako da na fotografiji možete vidjeti kroz prozor umjesto da vidite odbljesak sunca na prozoru.

Fotografiranje HDR tehnikom ili bracketingom:

Jedna se fotografija pravi od tri do pet fotografija snimljenih s iste pozicije ali u različitim dispozicijama svjetla. Ja osobno uvjek koristim pet dispozicija radi bolje kalitete finalne slike. Tih pet fotografija se u postprodukciji stapa u jednu fotografiju sa savršenom dispozicijom. Ta tehnika se koristi u slučaju da imate različite dispozicije unutarnjeg i vanjskog prostora i želite da vidite iz dnevnog boravka ili spavaće sobe pogled na more. Pošto je svjetlo unutra i vani potpuno različito treba koristiti jednu od ove dvije tehnike kako bismo dobili savršenu i oku primamljivu fotografiju. Fotografiranje dugom dispozicijom: da bismo mogli uhvatiti što više svjetla potreban nam je čvrsti stalak na kojem je kamera zbog dužeg vremenskog okidanja kako bismo dobili mirnu i oštru fotografiju. Kutevi snimanja moraju biti takvi da sve linije na finalnoj fotografiji budu ravne.
Mnogi laici i amateri mobitelima fotografiraju najčešće tako da podignu aparat što više kako bi se što više vidjelo pa im soba izgleda očajno loše kao neka kutija, romb, iskrivljeni ormari, izvitopereni kreveti i slično. Profesionalac zna koristiti prave kuteve. U pravilu kamera nikada ne smije biti više od metar i pol od tla ili poda. Svi objekti u prostoriji bilo ormari, kreveti, kuhinja, moraju imati ravne linije kako bi fotografija izgledala realno lijepo. Za sve to potreban je i visokokvalitetan širokokutni objektiv sa kojim naravno treba znati raditi. Noćna fotografija interijera daje specijalan efekt i ističe ljepotu interijera. Suton fotografija u tzv golden hour ili zlatni sat kada su sunčeva svjetlost i boje najljepše uz dugu dispoziciju i pravilan kut osvjetljenja dočarati će bajkovitu atmosferu vašeg objekta, bilo apartmanske kuće ili vile. Zračna fotografija snimljena bespilotnom letjelicom uz iskusnog majstora zračne fotografije ostaviti će vas i vašeg potencijalnog gosta bez daha. Potrebno je znati odabrati kadar, osvjetljenje i pravi kut snimanja kako bi zračna fotografija vašeg objekta bila savršena. Znači arhitekturalna fotografija zahtjeva vrhunsku opremu i vrhunsko znanje fotografa a finalna fotografija definitivno prodaje proizvod. Svi moji klijenti povećali su prodaju svojih apartmana, vila i kuća za odmor nakon što su svoj objekt prezentirali novim profesionalnim fotografijama. Mnogi od njih podigli su cijenu bez problema. Gotovo svi su me pitali da li su to njihovi apartmani ili vila na fotografijama. Veliki mi je užitak predati nove fotografije klijentu i vidjeti njihovu reakciju. Nijednom nitko nije žalio novaca uloženih u fotografiranje svog objekta. To je definitivno najbolje što možete učiniti za svoj apartman ili vilu i već sutra povećati i ubrzati prodaju na tržištu. Nemojte zaboraviti da je prije snimanja potrebno urediti i dekorirati objekt kao za razglednicu. Vaš objekt mora biti blistav i čist aranžiran sa cvijećem, voćem, flašom vina i čašama poput dame pred večernji izlazak.

DEKORACIJA I UREĐENJE APARTMANA ZA FOTOGRAFIRANJE

Prije fotografiranja apartman je potrebno urediti i dekorirati za snimanje ili fotografiranje. Nije na odmet na kuhinjski stol staviti dekorirano voće ili na balkonski stol staviti bocu vina sa nekoliko čaša. Velika većina apartmana je u bijelim zidovima. Bijeli zidovi su najjednostavniji za fotografiranje s bljeskalicama ali su sami po sebi šturi i monotoni na fotografijama. Šareno voće i nekoliko odabranih cvijetova razbiju monotoniju dodatkom boja i tom apartmanu daju sasvim novu draž ili priču te podignu fotogeničnost samog apartmana. S druge strane gostu rasplamsa maštu kakav ga godišnji odmor u tom apartmanu može očekivati. Boca vina i čaše simboliziraju mediteran i blagi hedonizam. Odmah se zamislite kako sjedite na balkonu i pred zalazak sunca ispijate čašu vina npr sa svojom dragom osobom. Pripremite dekoraciju i prepustite fotografu da vam snimi i isporuči predivne fotografije.

P.S. Ako vas brine to da će gost na fotografijama vidjeti vino, cvijeće, voće i svu ostalu dekoraciju koja ga neće dočekati u apartmanu, upamtite to je samo dekoracija za fotografiranje poput lutke u izlogu. U napomeni na vašem webu uvjek napišite da cvijeće, voće i ostala dekoracija ne ulaze u cijenu, ili pak ostavite gostu malo voća i bocu vina na poklon. Vratit će vam se dvostruko. Govorim kao fotograf i iznajmljivač koji se s ova dva posla (fotografiranjem i iznajmljivanjem) bavi godinama.

Pogledajte naše radove

Organic Gardens Villa Crikvenica Villa Mirabilis Bribir Kuća za odmor Casa Margareta Villa Periska Izleti Šare Tours i susret s delfinima Apartmani Ivan Šare Apartmani Nikola Crikvenica Luksuzni apartman Monty's beach bar pseći maraton Apartman Sea La Vie u Crikvenici Video snimanje Box Bar Crikvenica Crikvenica 2017 destinacije Apartmani Adriana Apartmani Ivanka Selce Fotografiranje apartmana Di Blu Fotografiranje apartmana Kraljevica Love story Maja i Matijas video i fotografije Apartmani Kristal Paris Novalja Vjenčanje Crikvenica Damjan i Emra Sun Life apartmani Crikvenica Video snimanje i fotografiranje apartmani Colosseum Pansion Restoran Sidro Selce fotografije i video Fotografiranje plovila za iznajmljivanje Crikvenica Ana Rucner koncert u Crikvenici Fotografiranje krštenja Apartmani Michelle Crikvenica Planinska kuća za odmor Krmpote Fotografiranje vile s bazenom Fotografiranje apartmana Selce Vjenčanje u Crikvenici Fotografiranje i video kuća za odmor Novi Vinodolski Fotografiranje i video snimanje apartmana Novi Vinodolski Vila Ninna Grižane fotografiranje i video snimanje vile Fotografiranje vjenčanja u Selcu Profesionalno fotografiranje hrane Team building fotografiranje i video snimanje Portrait foto session Fotografiranje portreta za foto knjigu Fotografiranje krštenja Jadranovo i Drivenik Fotografiranje krštenja Dramalj Fotografiranje apartmana Selce Fotografiranje djevojačke zabave na moru u Crikvenici Fotografiranje Vile Vita Crikvenica Vjenčanje na brodu Lord Crikvenica Obiteljska fotografija na odmoru Fotografiranje vile pokraj Opatije Fotografiranje kamene vile pokraj Crikvenice Fotografiranje djece krštenje u Bribiru Obiteljska fotografija u Selcu pokraj Crikvenice Fotografiranje i video snimanje vile u Crikvenici Fotografiranje vile pokraj Pule Fotografiranje godišnjice braka Fotografiranje beba i male djece Fotografiranje namještaja za prodaju stolice Villa Sun Crikvenica fotografiranje i video snimanje Fotografiranje vile u Bribiru Fotografiranje luksuzne vile u Bribiru Fotografiranje vile Banjole Obiteljska fotografija Novi Vinodolski Fotografiranje krizme u Bribiru Harley Davidson moto susret Villa Spa Dramalj - fotografiranje vile Fotografiranje vile u Fužinama - Villa Rina Prva pričest Selce Obiteljsko fotografiranje na odmoru u Crikvenici Obiteljsko fotografiranje na odmoru u Selcu Obiteljsko fotografiranje na odmoru u Istri Fotografiranje vile u Bribiru Fotografiranje vile otok Krk Fotografiranje vile Crikvenica Fotografiranje vjenčanja Crikvenica Fotografiranje automobila za prodaju
form>